Kauniaisten musiikkiopisto
Kauniaisten musiikkiopisto
Valmukuja 3, 02700 Kauniainen
Kanslia klo 10-16
puh. +358-(0)9-5404 440, fax +358-(0)9-5404 4444
kanslia@kaumo.fi, etunimi.sukunimi@kaumo.fi

Etusivu Tapahtumat Opetus Henkilökunta Hallinto Arkisto

Opetuksen määrä

Pääaineen opetusta annetaan 17 kertaa syyslukukaudella ja 18 kertaa kevätlukukaudella. Musiikin perusteiden opetusta, eli teoriaa, on 16 kertaa syyslukukaudella ja 16 kertaa kevätlukukaudella.

Ryhmäopetusta (musiikkileikki, kuorot, yhtyeet, orkesterit) annetaan 15 kertaa syyslukukaudella ja 15 kertaa kevätlukukaudella.

Yleisen osaston opetusta annetaan 15 kertaa syyslukukaudella ja 15 kertaa kevätlukukaudella.

Sivuaine

Sivuainetta voi anoa rehtorilta, kun oppilas on suorittanut perustaso 2:n sekä pääaineessa että musiikin perusteissa. Sivuaineen opetusta annetaan 17 kertaa syyslukukaudella ja 18 kertaa kevätlukukaudella.

Tuntien korvaaminen

Jos soittotunti sattuu itsenäisyyspäivälle, loppiaiselle, vappupäivälle tai helatorstaille, on sekä sinulla, että opettajallasi luonnollisesti vapaata, eikä tuntia korvata. Oppilasillan järjestäminen, säestystunti, tutkinto tai muu yhteinen ryhmätunti voi korvata yhden soittotunnin kaksi kertaa lukukaudessa. Jos opettaja sairastuu, pyritään saamaan sijainen, mutta aina se ei ole mahdollista lyhyellä varoitusajalla. Tällöin tunti jää pääsääntöisesti korvaamatta. Mikäli oppitunteja peruuntuu opettajan sairauden takia enemmän kuin kolme kertaa lukukaudessa, hyvitetään peruuntuneet tunnit lukukausimaksuissa. Jos oppilas ei tule tunnille lukujärjestyksen mukaisesti, opettajalla ei ole velvollisuutta korvata sitä.

Orkesterisoitto

Kaikki jousisoittajat soittavat jossain orkesterissa, myös yleisen osaston oppilaat. Ilmoita aina orkesterinjohtajalle, jos olet sairas tai sinun on pakko olla pois harjoituksista. Vasta-alkajat pääsevät orkesteriin viimeistään toisen opintovuoden alkaessa.