Ilmoittaudu opetukseen!

Ilmoittautuminen soiton- ja laulunopetukseen tapahtuu 3.4 – 30.4.2024 välisenä aikana. Teet sen alla olevan linkin kautta ”Ilmoittaudu opetukseen”.

Oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä vapaana oleville paikoille. Etusijalla ovat Kauniaisissa kirjoilla olevat hakijat tai Kauniaisten kouluja käyvät hakijat.  Ilmoitamme kaikille hakijoille sähköpostitse juhannukseen mennessä.

Täytä hakemukseen vähintään kaksi soitinvaihtoehtoa, mielellään kolme. Mitä enemmän vaihtoehtoja annat, sitä suurempi on mahdollisuus saada opiskelupaikka. Mikäli ensisijaiseen toivesoittimeesi ei ole paikkoja, sinulle voidaan tarjota paikkaa toiseen sinua kiinnostavaan soittimeen. Suosituimpia soittimia ovat piano, viulu, sähkökitara ja lyömäsoittimet – näihin on aina hakijoita enemmän kuin paikkoja vapautuu. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi sello, kontrabasso, alttoviulu sekä puhallinsoittimet, joiden kanssa pääsee alusta asti mukaan yhteismusisointiin orkesterissa.

Aloitusikä

Laulu: Klassisessa laulussa ja pop/jazz-laulussa ikäraja on 13 vuotta.

Puhaltimet: huilussa, klarinetissa, trumpetissa, kornetissa ja tenori- sekä baritonitorvessa hyvä aloitusikä on 7-vuotiaasta ylöspäin. Saksofonin voi aloittaa 8-9-vuotiaana. Oboe ja käyrätorvi hyvä aloitusikä on 9-vuotiaasta ylöspäin. Pasuunansoiton voi aloittaa jo alle kouluikäinen.

Muut soittimet soveltuvat hyvin jo alle kouluikäisille.

Jos sinulle tarjotaan oppilaspaikka, ja vahvistat ottavasi sen vastaan, niin vahvistuksen myötä sitoudut maksamaan varausmaksun 100 e. Summa vähennetään syyslukukauden lukukausimaksusta. Mikäli perut vahvistamasi oppilaspaikkasi, varausmaksua ei palauteta.