Hyvä tietää –
Oppilaan ja vanhemman tietopaketti

Opetuksen määrä

Pääaineen opetusta perus- ja syventävissä opinnoissa annetaan 17 kertaa syyslukukaudella ja 18 kertaa kevätlukukaudella. Oppitunnin pituus on 30, 45 tai 60 min riippuen millä musiikkitaitotasolla oppilas opiskelee. Oppitunnit ovat pääsääntöisesti yksilöopetusta, mutta osa opetuksesta muodostuu ryhmätunneista, konserteista, tutkinnoista ja säestystunneista.

Musiikin hahmotusaineiden opetusta, eli teoriaa, on 16 kertaa syyslukukaudella ja 16 kertaa kevätlukukaudella.

Ryhmäopetusta (musiikkileikki, kuorot, yhtyeet, orkesterit) annetaan 15 kertaa syyslukukaudella ja 15 kertaa kevätlukukaudella.

Yleisen osaston opetusta annetaan 15 kertaa syyslukukaudella ja 15 kertaa kevätlukukaudella. Oppitunnin pituus on 30 min.

Tuntien korvaaminen

Jos soittotunti, ryhmätunti tai muskaritunti sattuu itsenäisyyspäivälle, pitkäperjantaille, pääsiäismaanantaille, loppiaiselle, vappupäivälle tai helatorstaille, on sekä sinulla, että opettajallasi luonnollisesti vapaata, eikä tuntia korvata. Oppilasillan järjestäminen, säestystunti, tutkinto tai muu yhteinen ryhmätunti voi korvata yhden soittotunnin kaksi kertaa lukukaudessa. Jos opettaja sairastuu, pyritään saamaan sijainen, mutta aina se ei ole mahdollista lyhyellä varoitusajalla. Tällöin tunti jää pääsääntöisesti korvaamatta. Mikäli oppitunteja peruuntuu opettajan sairauden takia enemmän kuin kolme kertaa lukukaudessa, hyvitetään peruuntuneet tunnit lukukausimaksuissa. Jos oppilas ei tule tunnille lukujärjestyksen mukaisesti, esim. matkan takia, opettajalla ei ole velvollisuutta korvata tuntia.

Opintojen keskeyttäminen

Uudet oppilaat: Mikäli oppilas ei ole ilmoittanut syyslukukauden alkaessa toisen oppitunnin jälkeen lopettavansa, laskutetaan koko lukukausi.

Jatkavat oppilaat: Mikäli oppilas jatkamisilmoituksesta huolimatta lopettaa opinnot laskutetaan koko syyslukukausi.

Kevätlukukauden keskeyttämiset ilmoitetaan edeltävän lukukauden 1.12 mennessä. Tämän jälkeen laskutetaan koko kevätlukukausi. Kaikki keskeyttämis- ja lopettamisilmoitukset tehdään kansliaan kanslia(at)kaumo.fi. Ilmoitus opettajalle ei riitä.

Kirjaamismaksua tai materiaalimaksua ei hyvitetä/palauteta. Lääkärintodistuksella todettavan sairauden ( kolme kertaa omavastuu) tai paikkakunnalta muuton takia opintonsa kesken lukukauden lopettava oppilas voi saada alennusta lukukausimaksusta. Ilmoitus tehdään kirjallisesti kanslia(at)kaumo.fi

Sivuaine

Sivuainetta voi anoa rehtorilta, kun oppilas on suorittanut perustaso 2:n sekä pääaineessa että musiikin hahmotusaineissa. Sivuaineen opetusta annetaan 17 kertaa syyslukukaudella ja 18 kertaa kevätlukukaudella.

SAIRAUDEN SATTUESSA

Oppilaan sairastuessa opettaja ei ole velvollinen korvaamaan tuntia. Jos opettaja sairastuu, pyritään saamaan sijainen, mutta aina se ei ole mahdollista lyhyellä varoitusajalla. Tällöin tunti jää pääsääntöisesti korvaamatta. Mikäli oppitunteja peruuntuu opettajan sairauden takia enemmän kuin kolme kertaa lukukaudessa, hyvitetään peruuntuneet tunnit lukukausimaksuissa.

OPPILASPAIKAN VARAUSMAKSU

Jatkopaikka seuraavalle lukuvuodelle varmistetaan maksamalla oppilaspaikkavarausmaksu 50 € jatkamisilmoituksen yhteydessä. Varausmaksu hyvitetään seuraavan syksyn lukukausimaksun yhteydessä. Varausmaksu ei koske muskaria.

Lukukausimaksu

Lukukausimaksu laskutetaan syksyllä syys-lokakuussa ja keväällä tammi-helmikuussa. Maksumuistutuksista perimme huomautuskulun. Mahdolliset lisämaksuhuomautukset ja maksamattomat laskut siirtyvät perintätoimiston hoidettaviksi.

VAPAAOPPILASPAIKKA

Pääaineen oppilas (ei Yleisen osaston) voi anoa vapaaoppilaspaikkaa opiskeltuaan musiikkiopistossa vähintään vuoden. Kirjallinen hakemus liitteineen tulee toimittaa kansliaan 15.9 mennessä. Lisätietoja kansliasta.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. / Vi bibehåller oss rätten till ändringar.