Ajankohtaista:

Kevätlukukauden korona-järjestelyt

 kategoriassa Ajankohtaista

Kevätlukukausi voidaan aloittaa pääsääntöisesti normaalisti lähiopetuksessa perjantaina 7.1. alkaen. Ryhmäopetus kuten musiikin hahmotus aineet sekä muskariryhmät aloittavat 17.1. alkavalla viikolla, mikäli oma opettaja ei ole muuta ilmoittanut.

Kuten aikaisemmin, noudatamme Opetushallituksen sekä muiden viranomaisten ohjeistusta niin opetuksen järjestämisessä kuin terveysturvallisuusjärjestelyissä. Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeita sen mukaisesti. On hyvä muistaa, että opetus voidaan joutua järjestämään nopeallakin aikataululla etäopetuksena viranomaisten määräyksestä.

YKSILÖOPETUS

– Lähiopetus koskee ilman poikkeuksia kaikkia alle 18-vuotiaita. Soittotunnit jatkuvat normaalisti.

– Vanhemmat oppilaat eli vuonna 2003 syntyneet ja sitä vanhemmat oppilaat voivat opettajan kanssa sopia etäopetuksesta tai lähiopetuksesta. Etäopetuksesta sovittaessa siitä tulee ilmoittaa kansliaan kanslia@kaumo.fi

RYHMÄOPETUS

– Musiikin hahmotus eli MUHA -opetusryhmät sekä musariryhmät jatkavat lähiopetuksessa normaalisti.

– Orkesteritoiminnan osalta opettaja ilmoittaa erikseen miten toimitaan harjoitusten kanssa tammikuun aikana. Tähän vaikuttavat ryhmän koko, opetustila sekä harjoiteltavan ohjelmiston laajuus sekä suunnitellun konsertin ajankohta

– Musiikkileikkikoulutoiminta jatkuu lähiopetuksena.

-Aikuisten ryhmäopetus järjestetään etäopetuksena. Oma opettaja ilmoittaa tästä erikseen.

KONSERTTI- JA MUUT TAPAHTUMAT

– Kaikki tammikuussa järjestettävät konsertit ja muut tilaisuudet järjestetään ilman vanhempia tai muuta yleisöä

– Taitotasot eli tutkinnot järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena, mutta ilman yleisöä. Joitakin tutkinnon osia voidaan järjestää myös muilla tavoin.

TURVALLISUUSOHJEET OVAT SAMAT KUIN AIKAISEMMIN

– Vahva maskisuositus kaikilla 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla oppilailla niin oppitunneilla kuin musiikkiopiston tiloissa olevilla

– Jokainen oppitunti alkaa käsien pesulla. On hyvä myös pestä kädet soittotunnin jälkeen.

– Kiinnitämme erityistä huomioita soitinten pintojen, opetustilojen ja oleskelutilojen puhtauteen

– Musiikkiopistoon ei tule tulla altistuneena tai pienenkään flunssaoireen ilmaantuessa. Yksilöopetus voidaan tällöin järjestää etänä. Sovi asiasta opettajan kanssa ja ilmoita siitä kansliaan

– Mikäli perheessä jollakin muulla on korona tai on karanteenissa, oppilaan ei tule tulla musiikkiopistoon. Yksilöopetus voidaan tällöin järjestää etäopetuksena. Sovi asiasta opettajan kanssa ja ilmoita siitä kansliaan.

– Koronapassin käytöstä tiedotamme erikseen, kun se tulee ajankohtaiseksi sellaisten tilaisuuksien osalta jossa passia edellytetään.

– Vanhemmat voivat toistaiseksi tuoda lapset tunnille ja tarvittaessa odottaa heitä opiston oleskelutiloissa. On hyvä varautua siihen, että palaamme vuoden takaiseen ohjeistukseen, jossa vanhemmat eivät voi oleskella musiikkiopiston tiloissa. Tästä ilmoitetaan erikseen.

MUISTATHAN

– mikäli et voi terveydellisistä  tai ideologisista syistä johtuen käyttää maskia oppitunnilla tai musiikkiopiston tiloissa, ole yhteydessä hyvissä ajoin opettajaan, niin ratkaistaan tilanne yhdessä.

– huolehditaan yhdessä kaikkien terveydestä, jotta voimme pitää opetuksen jatkossakin lähiopetuksena. Yksilöopetuksessa etäopetusta on mahdollista pyytää opettajalta matalalla kynnyksellä, mikäli oppilaalla ilmenee pieniäkään flunssaoireita.