Ajankohtaista:

Undervisningen 1.4-30.4

 kategoriassa Ajankohtaista

Den grundläggande konstundervisningen i Grankulla, dvs Grankulla konstskola och Grankulla musikinstitut, fortsätter delvis med  närundervisning till och med 30.4. enligt myndigheternas direktiv. Ifall utegångsförbudet träder i kraft, skickar vi nytt meddelande.  

Undervisningen fortsätter som tidigare dvs:

Individuell undervisning

– elever över över 12 år (dvs elever i högstadiet och äldre) fortsätter med distansundervisning.

– elever i lågstadiet, dvs elever födda 2008 och yngre övergår till närundervisning.

Gruppundervisning

All gruppundervisning sker som distansundervisning. Musiklekisundervisningen direktsänds (strimas).

Lågstadieelever har möjlighet att fortsätta med distansundervisning , och detta rekommenderas. Ifall ni önskar distansundervisning ska vårdnadshavaren komma överens om detta med läraren i förväg, samt meddela kansliet detta (kanslia@kaumo.fi). Eleven kan inte komma överens om distansundervisning.

Kom ihåg

– Eleven får inte delta i närundervisning, ifall hen har minsta lilla symptom på flunsa. Då sker undervisningen på distans.

– Ifall nån annan familjemedlem har blivit utsatt för corona ska eleven inte delta i närundervisning. Då sker undervisningen på distans.

– Under lektionen använder 5- och 6-klassister munskydd, men vi rekommenderar munskydd även för de yngre eleverna. Eleven bör ha eget munskydd med sig, men vid behov fås munskydd av läraren.

– Händerna tvättas med tvål i början av lektionen tillsammans med läraren.

– Vi håller avstånd under lektionen.

Kom också ihåg

– Vuxna får inte vistas i väntrummen. Vårdnadshavaren kan följa eleven till dörren eller komma överens med läraren om andra specialarrangemang.

– Elevens vänner kan inte vara med på lektionen eller vänta i väntrummet. När pandemin är förbi är elevens vänner åter välkomna till våra utrymmen.

– Ifall familjen har varit på resa (inrikes och utrikes) veckorna 9 och/eller 10 rekommenderar vi distansundervisning.